Prosjekt | Tullinkv...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Oslo Prosjekt | Tullinkvartalet

Side 1 / 5
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Tullinkvartalet-prosjektet på Tullinløkka i Oslo sentrum. Byggingen er allerede i gang. Prosjektet vil bestå av to separate bygninger, den ene med fasade ut mot plassen og den andre med fasade mot Pilestredet, og de vil ha hver sitt arkitektoniske uttrykk. Entra er utbygger og prosjektet er tenkt å huse det juridiske fakultetet i Oslo når det står ferdig.

Her er bygget ut mot Tullinløkka.  Dette er tegnet av MAD arkitekter.

Sitat
Topic starter Publisert : 18. november 2018 22:29
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er bygget ut mot Pilestredet. Dette bygget er også kjent som Universitetsgata 7-9 og er tegnet av danske Cubo. De to enkeltbyggene vil være forbundet med en rekke ganger og passasjer innad i kvartalet som vil være åpne for publikum. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 18. november 2018 22:34
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et bilde av rivningsarbeidere i Universitetsgata 7-9.

Bildet ble funnet her på Instagram.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 21. november 2018 21:54
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Flere illustrasjoner av bygget i Universitetsgata 7-9 og de indre gårdsrommene mellom de forskjellige delene. Lyssettingen er visstnok inspirert av norsk natur og nordlys. Det er verdt å merke seg at en del av detaljer - slik som glassbroene i andre etasjer - er avhengige av dispensasjoner fra reguleringsbestemmelsene og det er derfor ikke sikkert at den endelige utformingen blir identisk med hva man ser her. 

 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 7. desember 2018 17:32
Mikael gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Reviderte tegninger av Universitetsgata 7-9 som viser bygget uten broer i andre etasje. Det blir spennende å se om dette er noe som PBE kan godkjenne.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 15. januar 2019 21:36
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Noen bilder fra konstruksjonen av teglfasaden ut mot Tullinløkka. Jeg er dog noe usikker på når disse bildene ble tatt, men det er fra MAD sin hjemmeside. Jeg må si jeg liker virkelig tegl-kvaliteten.

Bildene ble funnet her på nettstedet til Mad arkitekter.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 29. januar 2019 16:41
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er et bilde som viser fargenyansen på teglen på fasaden til bygget som vil huse nytt juridisk fakultet ved Tullinløkka. Dette er da fasaden vekk fra Tullinløkka. Fasaden mot plassen ser ut til å fortsatt være under presenning. Bildet er lånt fra en artikkel hos Forskerforum. 

Bildet ble funnet her på nettstedet Forskerforum.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 23. mars 2019 16:21
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er noen bilder som viser den ferdige utførelsen av mursteinspilarene ut mot Tullinløkka.

Jeg synes det ser utrolig bra ut. De ser akkurat ut som de er illustrert på skissene i første post. Jeg vil si at dette kanskje blir det fineste stykke moderne murverk i Oslo by. Jeg håper vi får flere bygg med litt slik "brick expressionism" i seg. 

Bildene er lånt fra MAD arkitekter sin Facebook-side.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 2. april 2019 14:51
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Naboeiendommen til Tullinkvartalet, Kristian Augusts gate 13, vil også gjennomgå en forandring. Egentlig er det vel en del av samme utbyggingsprosjekt ettersom det blir utviklet av samme utvikler og er tegnet av de samme arkitektene (henholdsvis Entra og MAD). Kristian Augusts gate 13 vil visstnok bli utviklet til å bli landets "første fullskala byggeprosjekt etter gjenvinningsprinsippet". 

Illustrasjonene viser kun bakgården og takhagen, men jeg liker veldig godt den spreke fargebruken som er brukt på platene mot bakgården. Jeg håper bare at fasaden ut mot Tullinløkka vil også gjennomgå en oppgradering.

Illustrasjonene ble funnet i Aftenposten sin artikkel om prosjektet.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 4. april 2019 18:32
Mikael gitt lik
Mikael
(@mikael)
Bruker Registered

Veldig kult, både med gjenbruk og fargebruk. Er ikke ofte man ser nybygg i blått.

SvarSitat
Publisert : 4. april 2019 23:01
Fredrik gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Ja, det kan virke som om vi begynner å se starten på en trend der man tør å bruke mer farger i nybygg (og rehabliteringer som i dette tilfellet da). 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 4. april 2019 23:34
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et perspektiv av passasjen som er planlagt gjennom bygget til det juridiske fakultet i Kristian Augusts gate 15. Dett er bygget som er presentert i første post. Bildet er tatt fra Entra sin hjemmeside for prosjektet. 

Hjemmessiden for prosjektet og kilden for bildet. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 23. april 2019 22:15
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

I går var jeg innom Tullinløkka og tok en titt på hvordan det stod til med Tullinkvartalet-prosjektet. De har nå begynt å fjerne presenningene over fasaden ut mot plassen,

Jeg var lenge skeptisk til hvor godt volumene ville fungere, men jeg synes bygget ut mot Tullinløkka fremstod overraskende elegant når jeg var der i går. En del av fasaden var riktignok fortsatt dekket til, så det er mulig at jeg forandrer mening etterhvert som mer kommer til syne.

En ting jeg virkelig likte var hvor flott og forseggjort teglfasaden fremstod. Jeg håper vi får se mer detaljering på dette nivået i nybygg fremover!

Tomten til Universitetsgata 7-9-prosjektet var nå kun en byggegrop.

... Noe som syngliggjorde en del bakgårdsbygninger som ellers står gjemt inne i kvartalet. Baksiden til det nye juridiske fakultet i Kristian Augusts gate 15 var også synlig.

Samme tomt, men fra en annen vinkel.

Jeg gikk deretter inn i bakgården til det gamle Alfeim-kompleksett i Pilestredet 27. Jeg har egentlig aldri lagt merke til det før, men bakgården her danner et usedvanlig flott byrom. 

Teglveggen som utgjør baksiden til det det nye juridiske fakultet var også synlig herfra. 

Ut i fra hva jeg forstår så vil hele området her bli en del av de indre passasjene til Tullinkvartalet. Dennen gangen er tenkt å bli koblet på passasjen som skal lede ut mot Universitetsgata (som sett i fjerde illustrasjon her). 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 29. mai 2019 21:04
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er noen nye og oppdaterte illustrasjoner av bygget med adresse Universitetsgata 7-9 fra nettsiden til Insenti (prosjektleder for hele kvartalet). Første illustrasjon viser vannelementene i portalåpningen ut mot Universitetsgata. Andre illustrasjon viser passasjen innad i kvartalet, men jeg er litt usikker på hvor oppdatert denne er ettersom steinbeleggningen her ser annereledes ut enn i første illustrasjon og denne illustrasjonen ser ikke spesielt forseggjort ut. 

Denne illustrasjon er tatt fra ca. samme ståsted som det siste bildet jeg la ut i forrige innlegg. Byggene du ser på hver side i bildekanten er de bakgårdsbyggene bak Alfheim som jeg tok bilde av her om dagen.

Insenti sin nettside hvor jeg fant illustrasjonene.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 30. mai 2019 14:41
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Mad arkitekter har også vært på Tullinløkka for å ta en titt på hvordan det stod til med deres nye bygg for det juridiske fakultet. Her er bildene fra Instagram-kontoen dems. Her ser vi og fasaden på den nyrestaurerte Otto Treiders Handelsskole fra 1860 i Kristian Augusts gate 21.

Mad arkitekter på Instagram.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 30. mai 2019 21:46
Side 1 / 5