Byutvikling og bygg...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Romerike Byutvikling og byggeprosjekter i Romerike

Side 1 / 9
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Dette er diskusjonstråd for alle byggeprosjekter i Romerike uten egne dedikerte tråder. Romerike består av kommunene Nannestad, Hurdal, Eidsvoll, Ullensaker, Gjerdrum, Nes, Rælingen, Nittedal,  Skedsmo, Lørenskog, Fet, Sørum, Aurskog-Høland og deler av Enebakk.

Sitat
Topic starter Publisert : 13. november 2018 20:36
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

En "infill" i Strømsveien 81 på Strømmen. Puls arkitekter står bak designet og Bomera er utbygger.

Illustrasjonene ble funnet her.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 19. november 2018 14:40
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Byggetrinn 1 og byggetrinn 2 av Kvartal 10 i Lillestrøm. Dette prosjektet er også kjent som Aveny vest. Utbyggeren bak det er Skanska mens Dark arkitekter har stått for utformingen. Jeg tror byggestart er planlagt til starten av 2019.

Byggetrinnene som til nå har blitt lagt ut for salg er plassert til venstre på dette oversiktskartet. Byggetrinnene til høyre vil bli lagt for salg ved et senere tidspunkt.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 24. november 2018 17:26
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et forslag om å bygge tre tårn i Jessheim. Forslaget er tegnet av Code arkitekter og Skarpsno er utbyggeren bak det. Jeg bryr meg egentlig ikke så veldig mye om Jessheim bygger slike tårn eller ei, men jeg må si jeg er ganske skeptisk til at et slik "podium" og plen på gateplan vil gi et attrativt miljø å være i. Jeg mener prosjektet burde ha langt bedre integrasjon med gaten. Prosjektet er tenkt plassert i et utviklingsområde kalt Gystadparken utenfor Jessheim. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 28. november 2018 22:06
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Boligprosjektet Sentergården ved Solheim på Skårersletta i Lørenskog.  Det er Dark arkitekter som har tegnet prosjektet.

Jeg synes det ser ganske billig ut. Jeg liker spesielt dårlig det gråe materialet som brukes på en del av fasaden. Når det er sagt så liker jeg godt at det legges opp til å ha næring i første etasje og jeg liker også at det nesten danner et helt lukket kvartal sammen med naboprosjektet Solheimstunet fra USBL.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 11. desember 2018 23:56
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Planforslag for utviklingen av Skårersletta 43, også kjent som Rolfsrud Idrettspark, på Skårer i Lørenskog kommune. Forslaget er utarbeidet av HRTB arkitekter og Øie eiendomsutvikling er utvikleren bak det. 

Dessverre ser ikke prosjektet spesielt urbant ut. Det minner meg litt om Hasle Torg.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 4. januar 2019 21:27
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Leilighetsprosjektet Fagerborgkvartalet i Lillestrøm sentrum. Prosjektet er tegnet av Stein Halvorsen arkitekter og Axer eiendom er utvikleren bak det. 

Illustrasjonene ble funnet her på nettsiden til Stein Halvorsen arkitekter.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 8. januar 2019 18:38
Greffon gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Kvartal 39 leilighetsprosjekt som er under utvikling i Lillestrøm sentrum. Kvartalet er tegnet av HRTB arkitekter.

Jeg synes det ser ganske så bra ut, men jeg skulle ønske at de hadde valgt noe annet en den skrikende gulfargen til å fargesette portaler og bakgårdsfasade med. Det gir det et litt billig preg.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 18. januar 2019 17:49
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Nye studentboliger som er under regulering på tomten til Gamle Lillestrøm sykehus ved Norges Varemesse i Lillestrøm. Prosjektet blir utviklet av Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) og byggene er tegnet av HRTB arkitekter.

Dessverre ser det ut til at prosjektet har ganske dårlige forbindelser med de omkringliggende gatene. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 22. januar 2019 20:16
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Wergelandskvartalet i sentrum av Sundet i Eidsvoll kommune. Prosjektet er tegnet av Hille Meblye arkitekter. Ut i fra hva jeg forstår, så må prosjektet avvente behandlingen av områdeplanen for Eidvsoll sentrum før det eventuelt kan bli godkjent. Prosjektet har vært ganske kontroversielt lokalt så jeg vet ikke hvor stor sjansene er for at det bygges.

Personlig synes jeg de øvre delene av prosjektet fremstår ganske rotete, men det er ålreit på bakkeplan og det er planlagt med en aktiv første etasje, noe som alltidg er bra. 

Fotomontasjer fra avstand:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 26. januar 2019 16:23
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Oppdateringen fra byggeplassne av Lundkvartalet i Lillestrøm sentrum. Prosjektet blir utviklet av JM og er tegnet av Spor arkitekter.

Dessverre så ser prosjektet veldig boksete ut. 

Bildene ble funnet her på nettstedet til JM.

Illustrasjoner av slik prosjektet er tenkt å bli når det står ferdig: 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 27. januar 2019 16:42
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

To leilighetsbygg som er under planlegging i Gotaasalleen 3-7 i Jessheim sentrum. Prosjektet blir utviklet av Step Eiendom og Stor-Oslo Eiendom og byggene er tegnet av Code arkitektur. Detaljreguleringsforslaget er nå ute til offentlig ettersyn med frist satt til 20 Februar. 

Kunngjøringsannonsen på Ullensaker kommune sin nettside.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 29. januar 2019 14:37
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Reguleringen har nå startet opp for Kvartal 8 i Lillestrøm sentrum igjen. Tidligere har vi sett prosjektet fra LPO og Snøhetta på denne eiendommen, men denne gangen er det Link arkitektur som står bak prosjektet. Det er fortsatt tidlig i planprosessen så vi har kun noen volummodeller å gå ut i fra, men dette er i hvert fall slik Link tenker seg at kvartalet kan utvikles. Det foreslås å bevare den eldre murgården på hjørnet mot Storgata og prosjektet tenkes å legges delvis oppå mønet til dette bygget. 

Dette området i Lillestrøm vil ha utrolig høy tetthet når det er ferdig utviklet. Jeg ville tro det kanskje vil ha den høyeste utnyttelsesgraden i Oslo-området utenfor Oslo kommune. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 31. januar 2019 15:29
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Leilighetsprosjektet Fetsund stasjonby i Fetsund sentrum. Prosjektet er tegnet av HD arkitekter og vil innenolde til sammen 84 leiligheter. 

Jeg synes det ser ganske bra ut. Det er god varisjon i formspråket på fasadene og det fremstår ganske urbant med næring i første etasje. Det eneste problemet jeg ser med prosjektet er den åpne bakgården. Jeg synes bebyggelsen kunne ha henvendt seg mer til Gamle Feltvei bak prosjektet.

Prosjektets hjemmeside.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 4. februar 2019 00:14
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det har nå blitt levert inn rammesøknad for utvide Triaden kjøpesenter på Skårer i Lørenskog kommmune og for å føre opp et nytt leilighetsbygg. Prosjektet har adresse Skårersletta 67 og er tegnet av Helling arkitekter.

Jeg er i utgangspunktet ikke en stor tilhenger av disse kjempestore sentere rundt omkring, men jeg tror at dette prosjektet vil i hvert fall gi Skårersletta et mer urbant preg med mer definert romfølelse om ikke annet. 

Saksmappen på nettsiden til Lørenskog kommune.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 12. februar 2019 16:34
Side 1 / 9