Varsler
Fjern alle varsler

Skien Byutvikling og byggeprosjekter i Skien

Side 1 / 3
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Dette er diskusjonstråd for alle byggeprosjekter i Skien uten egne dedikerte tråder. Prosjekter i Porsgrunn har en egen tråd her.

Sitat
Topic starter Publisert : 20. november 2018 18:07
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Telemarksgata 12 i gågata i Skien sentrum. Bygget er en del av det større kulturkvartalet-prosjektet. Eierene ønsker å bygge på gården med en etasje og samtidig modernisere fasaden. Utvikleren bak prosjektet er Grenland Invest. 

Dagens bygg: 

Artikkel i Varden.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 25. november 2018 15:05
Mikael gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et nytt utviklingsprosjekt i Nedre Hjellegate 10 i Hjellen bydel i Skien sentrum. Byggene er tegnet av arkitekt Bjørnar Andresen og har nå blitt godkjent av Riksantikvaren. 

Jeg synes det virker som prosjekt som passer veldig godt inn i omgivelsene og vil bidra til en byreparasjon av dette området i Skien.

Artikkel om saken i Varden.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 19. januar 2019 18:58
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

To planlagte infill-bygg i Snipetorpgata 13a. Gata er en del av et eldre trehusmiljø som ligger utenfor og litt ovenfor Skien sentrum. Utbyggingsprosjekt er tenkt å inneholde 12 leiligheter med parkeringskjeller og byggene er tegnet av Børve Borchsenius arkitekter.

Jeg synes det ser ut som et riktig fint prosjekt som passer godt inn i området. Jeg tror Snipetorpgata kan bli en veldig koselig gate med flere slike prosjekter.

Artikkelen som illustrasjonene er lånt fra.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 22. februar 2019 17:47
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et boligprosjekt i Louises gate bak Skien domkirke i Skien sentrum. Prosjektet er blitt gitt navnet Lietorvet og det er tegnet av Børve Borchsenius Arkitekter fra Porsgrunn. 

Prosjektet har blitt hyllet i lokale medier med "heldigvis har vi en utbygger som ikke bruker de høydene reguleringsplanen gir muligheter til". For meg derimot ser det ut som haug med kasser som det ikke virker som man har lagt stor vekt hvordan de fremstår. Jeg synes det er synd om man ender opp med å fokuserer såpass mye på høydene at man glemmer å bygge ting av kvalitet som fungerer i bymiljøet. Dette er som nevnt rett bak domkirken og jeg mener man her, på en såpass sentral plass, bør utvikle noe som bygger videre på de kvalitetene som kjennetegner eldre bykjerner. Jeg mener noe mer i stil med Nygaardsplassen-prosjektet i Fredrikstad hadde gjort seg bedre her. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 16. mars 2019 16:42
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det har nå blitt presentert planer for å bygge et nytt 15 etasjers høyt hotellbygg på hjørnet mellom Telemarksgata og Lundegata i den vestre enden av Skien sentrum. Hotellet er tenkt bygget som en utvidelse av Ibsenhuset, som inngangen planlegges å bli lagt via. Forslaget er tegnet av 4b arkitekter og de har nå bestilt oppstartsmøte hos Skien kommune. Utviklerene bak prosjektet tar sikte på at byggingen kan starte i 2021, men dette avhenger selvsagt av hvordan behandlingen i kommunen går. 

Til min store overraskelse så er samtlige av de lokalavisen har intervjuet positive til prosjektet

Personlig så hadde jeg foretrukket noe litt mer unikt her og jeg mener at man burde ha avtrappet bygningsvolumene mer mot den gulmalte Prestegården over gata. Samtidig mener jeg at dette er et området av Skien som virkelig trenger mer liv og jeg ser svært positivt på opparbeidelsen av Telemarksgata som illustrasjonen viser. 

Lokalavisen Varden sin sak om prosjektet.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 5. mai 2019 12:04
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et nytt boligprosjekt under utvikling i Fløtninga 8 like ved Bakkestranda i Skien. Eiendommen er i dag bebygget med blant annet et eldre industribygg som ble kraftig skadet i en brann i mai i fjor.  Prosjektet er uttarbeidet av SBI design & arkitektur. Plan- og bygningsetaten i Skien kommune mener prosjektet i større grad bør ta hensyn til den nåværende bebyggelsen i resten av kvartalet. De mener og at volumene bør trappes ned mot sør. 

Jeg antar at vi etterhvert vil få se reviderte planer for denne eiendommen med bakgrunn i føringene fra kommunen og man burde nok ikke legge for mye vekt på hvordan volumene under fremstår. 

Saksmappen hos kommunen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 5. mai 2019 12:50
Mikael
(@mikael)
Bruker Registered

Telemarksgata 10, Skien:

Telemarksgata 10 bygges om med ny og fasade og nytt innhold. Gården har stått mye tom de siste årene, men har sikret seg nye leietagere når gården nå moderniseres. Første etasjen får kafé med uteservering og interiørbutikk. Litt overraskende er det kanskje at det ikke blir noe påbygg ettersom reguleringsplanen åpner for en ekstra etasje.

Den må likevel sies å være en vesentlig oppgradering fra @59.2077043,9.6086494,3a,75y,26.69h,101.05t/data=!3m6!1e1!3m4!1st7w96dyQNk7qf01wvmLdog!2e0!7i13312!8i6656" target="true">dagens bygg. De store hjørnevinduene tror jeg vil endre opplevelsen av dette byrommet ganske mye.

Hvordan bygget blir seende ut:


Arkitekt: Pointdesign

Bygget før ombyggingen startet

Mer informasjon her

SvarSitat
Publisert : 19. mai 2019 11:09
Fredrik gitt lik
Mikael
(@mikael)
Bruker Registered

Chr. H. Bloms gate 26, Skien

Fortuna park er et leilighetsprosjekt med 18 leiligheter, nord for sentrum. Arkitekt er (som ovenfor) Point design. Usikker på hva som er vurderingen for at kommunen har godtatt parkeringshus i førsteetasje. Prosjektet vil hvert fall ikke tilføre omgivelsene noen åpenbare nye kvaliteter.

Området før byggestart

Se her for mer informasjon og flere illustrasjoner.

SvarSitat
Publisert : 19. mai 2019 11:30
Fredrik gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Takk for oppdateringen. Det er utrolig flott å få se litt byggearbeider i Skien/Porsgrunn og. 🙂

Jeg stusser litt på den planleggingen av det bygget i Chr. H. Bloms gate 26 selv. Det er skuffende å se at det blir gjort så lite for å få til attraktive byområder. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 19. mai 2019 12:40
Mikael
(@mikael)
Bruker Registered

Kommer mer 🙂

Snipetorplia, Skien

Området er et av de eldste boligområdene i Skien og prosjektet, bestående av 16 leiligheter og tomannsboliger har derfor vært kontroversielt å bygge funkisboliger. Løsningen, der man tilsynelatende har tilpasset bebyggelsen mot Bratsberggata og Øvre Skotlands veg, synes som et greit kompromiss i mine øyne.

18.05.2019:

Mot Bratsberggata:

Mot Øvre Skotlands veg, det som blir en åpent fellesrom:

Fra nord:

Fra vest:

Illustrasjoner:

Mot Bratsberggata:

Illustrasjoner: Børve Borchsenius Arkitekter

Mot Øvre Skotlands veg:

Illustrasjoner: Børve Borchsenius Arkitekter

Fellesrom mot Øvre Skotlands veg:

Illustrasjoner: Børve Borchsenius Arkitekter

Det aktuelle området før byggestart

Mer om prosjektet og flere illustrasjoner her og her

 

 

SvarSitat
Publisert : 19. mai 2019 15:51
Fredrik gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Takk for enda litt mer oppdatering!

SvarSitat
Topic starter Publisert : 19. mai 2019 17:04
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Skien kommune har fått uttarbeidet et planforslag for å bygge et nytt bo- og dagsenter i Kverndalen i Skien sentrum. Senteret er tenkt å inneholde plass til 128 beboere og ca 30 dagsenterplasser. Bygningsmassen vil oppta et helt kvartal mellom Holbergs gate, Kongens gate og Kverndalsgata, men planforslaget legger opp til å bevare bygningsrekken langs sistnevnte gate mens det vil bli opprettet nye næringsarealer ut mot Kongengs gate. Forslaget er uttarbeidet av  Børve Borchsenius Arkitekter

Jeg synes det er veldig god idé å plassere senteret såpass sentralt og i en såpass urban kontekst. Spesielt med tanke på Skiens lave befolkningsvekst (kun 2 personer flyttet til kommunen i første kvartal i år) så kan de ikke regne med at investeringer for revitalisere sentrumsområder kommer av seg selv i motsetning til for eksempel Oslo, og det er bra om man gå inn med kloke offentlige investeringer for å kompensere. 

Det ellers vanskelig å si noe særlig mer om den foreslåtte utformingen av kvartalet ettersom det dessverre er svært få illustrasjoner vedlagt til planforslaget. 

Skien kommune sin side for reguleringsforslaget.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 22. mai 2019 00:22
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er hvordan den nye fasaden på bygården i Telemarksgata 10 i Skien ble. Gården står der Telemarksgata møter Henrik Ibsens gate og er synlig fra det sentrale Handelstorget. Gården hadde en tung betongfasade før ombyggingen. Mikael var innom og tok noen bilder av prosjektet tidligere i år, men nå er det altså ferdigstilt. Bildene presentert her ble faktisk tatt i oktober, så de er ikke helt ferske de heller. 

Ombyggingen ble prosjektert av Point arkitektur + konseptdesign. 

Bildene ble funnet her på Facebook-siden til Point.

En illustrasjon av slik prosjektet ble presentert:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 14. desember 2019 13:37
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Point arkitektur + konseptdesign er samtidig i gang med renoveringen og ombyggingen av Eeks gård, som ligger på hjørnet der Henrik Ibsens gate møter Rådhusgata ved samme torg i Skien sentrum. Gården ble opprinnelig oppført i 1888 og gikk da under navnet Melgaards Gaarden. Hjørnegården ble kjøpt av  familien Eek i 1900 og den har siden vært kjent som Eeks gård. Det ble foretatt en totalrenovering av bygget i 1959, og gården mistet samtidig alt av sin originale arkitektur. 

Gården er nå under renovering igjen og 50-tallsfasaden erstattes med en ny fasade i hvit og grå puss. Gården vil inneholde kontoret for Nav med butikker/utadvendt virksomhet i første etasje når den står ferdig. Gårdeier og utbyggere rer selskapet R8 property. Bildene ble publisert den 4. Desember på Facebook-siden til Point. 

Jeg synes den nye fasaden er kraftig forbedring fra slik gården fremstod tidligere, men jeg skulle likevel ønske man hadde gått for et design som mer inspirert av slik den opprinnelig fremstod.

Bildene ble funnet her.

En illustrasjon av slik det er tenkt å bli:

Et bilde som viser hvordan gården opprinnelig fremstod (i høyre bildekant):

SvarSitat
Topic starter Publisert : 14. desember 2019 14:24
Side 1 / 3