Varsler
Fjern alle varsler

Sandnes Områdeutvikling | Straen Brygge

Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Jeg tenkte det var på tide å lage en egen tråd for prosjektet Straen Brygge i Sandnes. 

Prosjektet er planlagt bygget på eiendommen hvor Montér sin filial i Sandnes holder til på i dag. Eiendommen mellom Strandgata og Gandsfjorden, et stykke nord for nord for selve sentrum av Sandnes. Dette er for øvrig nabotomten til den planglagte Østraadt Havn-utbyggingen.

Planene inneholder en variert bebyggelse med en blanding av punkthus, lamellblokker og rekkehus. Mellom bebyggelsen er det planlagt to vannbasseng, et grep som ser ut til å være inspirert av Vannkunsten-husene i Bispevika i Oslo. Ut mot fjorden inneholder planene en ny strandpromenade samt et badeanlegg og en småbåthavn for gjester. 

Illustrasjonene presentert her ble først publisert som en del av mulighetsstudie som ble sendt inn som et innspill i de pågående arbeidene med den nye sentrumsplanen for Sandnes i 2019. Mulighetsstudien var laget av Mad arkitekter og de skrev da at de regnet med å starte opp reguleringen av området i august samme år. Jeg har ikke greid å finne saksmappen hos Sandnes kommune, så jeg er litt usikker på nåværende status for prosjektet. Imidlertid så oppdaterte Mad hjemmesiden sin for en liten stund siden og dette var et av prosjektet som ble publisert da, så jeg er ganske sikker på at det fortsatt jobbes med planene for Straen Brygge.

Illustrasjonene ble funnet her på nettsiden til Mad arkitekter.

Sitat
Topic starter Publisert : 25. november 2020 21:21