Varsler
Fjern alle varsler

Sandnes Prosjekt |Øglændkvartalet

Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et større leilighetsprosjekt med 68 leiligheter i Sandnes sentrum. Det er vil bli bygget i "tomrommet" mellom jernbanelinja og gågate i Storgata. Utbygger er Scandinavian Property Group (SPG) og The Property Group (TPG). Arkitektene bak prosjektet er i ut fra hva jeg forstått Link Arkitektur og Sjo Fasting Arkitekter.

Sitat
Topic starter Publisert : 19. november 2018 01:15
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Nå har neste byggetrinn av dette kvartalet blitt offentliggjort. Det vil visstnok inneholde et hotell med om lag 280 til 300 rom. Det er ikke nevnt hvem som er arkitekten bak denne delen, men utviklerne er de samme som er bak bygget presentert i førsteposten. 

Jeg er utrolig skuffet over hvordan dette endte opp. Tidligere planer presenterte en bygningsmasse med variert fargebruk og formspråk, mens nå får vi en mørk og dyster «kasse» som dekker hele kvartalet. Dette tyder på at man har hatt for dårlige og for løse reguleringsbestemmelser i prosjektet. 

Illustrasjonen er lånt fra denne aritkkelen i Stavanger Aftenblad.

Slik prosjektet ble presentert tidligere. Det er bygningsmassen til høyre som har blitt erstattet med bygget i illustrasjonen over.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 1. april 2019 22:52
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det har nå blitt publisert en annonse for leiligheter i kvartalet på Finn.no. I annonsen er det lagt med noen nye bilder av prosjektet. Ut i fra hva jeg forstår så ser vi prosjektet fra det som blir venstre bildekant i den første illustrasjon i startsinnlegget

Selv om det riktignok er fra annen vinkel, så virker det som om prosjektet har blitt endret til å bruke langt mer plater og overflater under dybde sammenlignet med de tidligere illustrasjonene. Det er synd om det er tilfellet og det kan tyde på at man kanskje har hatt for vage bestemmelser i reguleringsplanen.

Bildene er lånt fra denne annonsen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 29. oktober 2019 23:41
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Jeg fant og en ny illustrasjon som viser kvartalet fra et fugleperspektiv. Den viser både første byggetrinn og neste byggetrinng med hotellet.

Som nevnt så er jeg svært skuffet over endringene som har blitt foretatt på neste byggetrinn. Her har man gått fra et bygg som viser et utmerket eksempel på fasadeinndeling og variert farge- og materialbruk, til en monoton kloss med en fasade som ser ut som noe man finner i en næringspark. Jeg har faktisk vanskelig for å skjønne at det skal være lov med såpass store endringer innenfor rammene av reguleringsplanen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 29. oktober 2019 23:54
Svg
 Svg
(@svg)
Bruker Registered

@fredrik helt enig! Den nye fasaden på hotellet er svært skuffende.

 

SvarSitat
Publisert : 31. oktober 2019 18:05
Fredrik gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det er godt det ikke bare er meg.

Det som gjør det hele litt ekstra surt for meg er at jeg syntes tidligere designet var et av de beste eksemplene på slik inndeling av fasadene jeg har sett her i landet.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 31. oktober 2019 18:51
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Ifølge en artikkel i Stavanger Aftenblad, så har de nå startet på rivningsarbeidene for gi plass til Øglændkvartalet. Artikkelen ble publisert den 30. oktober, men jeg så den ikke før nå. Ordførenen i Sandnes var blant de til stede under markeringen av oppstarten med arbeidene.

Stavanger Aftenblad sin artikkel.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 10. november 2019 17:24
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

En oppdatering fra Øglændkvartalet. Den gamle bebyggelsen har nå blitt revet og de er allerede ferdige med arbeidene med å støpe bunnplaten. Bildet ble publisert på Facedook-siden til prosjektet den 6. april.

Bildet ble funnet her.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 12. april 2020 15:05
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er og noen oppriss som viser fasadene på første del av prosjektet- De er tatt fra rammetillatelsen som ligger i saksinnsyn på nettsiden til Sandnes kommune. Opprissene inkluderer ikke hotell-delen som ble presentert tidligere i tråden.

Fasadene mot øst og St. Olavs gate:

Fasadene mot nord og Erling Skjalgsons gate:

Fasadene mot vest og det planlagte torget:

Fasadene mot syd og Gjesdalveien:

Prosjektet sett fra Langgata (i vest):

Situasjonsplan:

Saksmappen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 12. april 2020 18:18
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

En oppdatering fra Øglændkvartalet. Det er ikke oppgitt når bildene er tatt, men jeg kan se fra bildeadressen at de ble publisert nå i juni. Som vi kan se er de nå i gang med å støpe grunnmuren/sålen til kvartalet.

Bildene ble funnet her.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 18. juni 2020 13:07
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et par nye bilder av Øglændkvartalet som ble publisert i en artikkel i Stavanger Aftenblad i går. Første bygetrinn har allerede reist seg et par etasjer over bakken.

Ifølge artikkelen er hotellkjeden som Maribel, som hadde tenkt å flytte inn i andre byggetrinn, blitt slått konkurs. Jeg håper at det betyr at andre byggetrinn blir skrinlagt slik det fremstår nå, så kan man heller tegne det om til et mer attraktivt prosjekt med leiligheter eller lignende.

Artikkel.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 23. desember 2020 11:14
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Kvartalet har nådd full høyde og de første fasadene begynner å nærme seg ferdigstillelse. 

Artikkel i Sadnesposten.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 16. oktober 2021 17:48
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

To bilder av Øglændkvartalet sett fra luften. Det gamle næringsbygget i Langgata 3 har nå blitt revet. 

Artikkel i Stavanger Aftenblad.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 31. oktober 2021 15:28
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er noen nye illustrasjoner av den delen av kvartalet som vil vende mot Langgata (og dermed vil erstatte den tidligere bygningen i nummer 3):

Artikkel.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 5. november 2021 20:58