Varsler
Fjern alle varsler

Stavanger Restaureringer og rekonstruksjoner i Stavanger.

Side 2 / 2
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Takk for oppdateringen. Flott å se flere av Stavangers historiske bygninger bli tilbakeført til sin fordums glans!

For øvrig så vises ikke bildet for meg. Jeg er usikker på om det skyldes størrelsen eller hosten de ligger ut på, men jeg har tatt meg friheten til å laste det opp via imgur isteden for å gjøre det synlig her i tråden. Det er sannsynligvis en fordel å laste opp bildene til Imgur eller lignende om du har mulighet - det vil og sikre at de blir værende der selv om artikkelen skulle bli fjernet en gang i fremtiden.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 1. januar 2020 22:55
Svg gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det er planer om å rehabilitere det såkalte Østervåg-kvartalet i Østervåg 19 i Stavanger sentrum. Kvartalet ligger mellom gaten Østervåg og Østervågkaien og består av fire bygg. Mot Østervåg står det to bygninger som sammen er kjent under navnet Hustvedt-gården og mot kaia står det to eldre sjøhus datert fra 1876. Bygningene som utgjør Hustvedt-gården, mens sjøhusene har blitt kraftig ombygget og de har fått uoriginale murfasader av nyere dato.Det ønskes nå å tilbakeføre de to sjøhusene til sin opprinnelige utforming med fasader utført i tre. 

Restaureringsplanene er tegnet av ak2 sivilarkitekt. Gårdeier er Rønning Eiendom. Det er nettopp sendt inn en anmodning om å få avklart noen spørsmål med kommunen før det eventuelt vil bli sendt inn rammesøknad.

Jeg synes det ser strålende ut!

Kvartalet og sjøhusene slik de fremstår i dag:

I saksinnsyn.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 19. juli 2020 23:05
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er noen oppdaterte illustrasjoner av restaureringsprosjektet i forrige innlegg. Vi kan se at de byggene mot Østervåg (altså Hustvedt-gården) har fått en kledning som ser mer original ut her. 

Jeg synes det ser ut som et veldig fint prosjekt.

Illustrasjonene ble funnet i denne annonsen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 5. september 2020 23:47
Svg gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Trehuset i Muségate 13 har nå blitt rekonstruert. Dette er hvor Muségatens blomster holder. Bygget brant ned i 1976 og ble etter det erstattet med et nytt og lavere bygg. I tillegg til rekonstruksjonen så har det og blitt bygget et moderne infill-bygg på naboeiendommen langs Peder Klows gate.

Før rekonstruksjonen:

Slik gården fremstod før brannen i 1976:

Artikkel i Stavanger Aftenblad.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 3. mars 2021 14:47
jh, Svg og Mikael likte
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Som jeg nevnte i den generelle byutviklingstråden, så er det planer om å tilbakeføre fasdaden på trehuset i Pedersgata 125 i Stavanger øst. Det er allerede søkt om rammetillatelse for prosjektet. 

Pedersgata 125 slik eiendommen fremstår i dag:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 12. mai 2021 23:09
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er et par illustrasjoner av slik trehusrekken i Pedersgata 20 til 24 er tenkt å bli etter at de pågående restaureringsarbeidene er ferdige. Dette er det samme prosjektet som ble postet av SVG på forrige side. Restaureringen er planlat ferdigstilt i over sommeren. 

Illustrasjonene ble funnet i denne annonsen på Finn.

Slik trehusrekken fremstod før restaureringen:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 24. juli 2021 22:45
Side 2 / 2