Prosjekt | Trondhei...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Trondheim Prosjekt | Trondheim Sentralstasjon

Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er planene for utbygging av ny Trondheim sentrasjon og kollektivknutepunkt ved Trondheim stasjon. Planene er utarbeidet av Asplan Viak og prosjektet er tenkt bygget over dagens jernbanespor og bussterminal. Bygningsmassen er tenkt å inneholde rundt 490 boliger og i alt ca. 90.400 m2 BRA. Bane Nor eiendom er tiltakshaver bak utbyggingen. 

Sitat
Topic starter Publisert : 30. mars 2019 12:34
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er et klipp fra Vimeo som viser hvordan området er tenkt å bli etter at utbyggingen er fullført: 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 30. mars 2019 18:56
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Bane Nor eiendom og Trøndelag fylkeskommune har nå utlyst en åpen plan- og designkonkurranse for utformingen av det nye terminalbygget på Trondheim sentralstasjon. Terminalbygget er det anonyme glassvolumet du ser illustrert i perspektive i første innlegg. Frist for kvalifiseringen til konkurransen er satt til den 15. august og endelig frist for levering av forslag til utforming er den 7. november i år.

Utlysningsannonsen kan leses her.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 8. juli 2019 18:47
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det har nå blitt kåret en vinner i den åpne plan- og designkonkurransen for den nye stasjonen som ble nevnt i forrige innlegg. Teamet bestående av danske Arkitema Architects og norske PKA Arkitekter stakk av med seieren med sitt bidrag kalt “Kurven”. Målet er gjøre den nye stasjonsbygningen til et forbildeprosjekt for klimavennlig byutvikling og grønn mobilitet. Vinnerbidraget foreslår å bygge den nye stasjonen med bærende konstruksjoner i tre, som skal gi både lavere co2-utslipp samtidig som det sies å være inspirert av Trondheims historiske trehus-bebyggelse. Arkitektene skal nå inn i en dialog med Bane Nor for å utvikle prosjektet videre.

Jeg må si jeg er ganske skuffet over vinnerforslaget til stasjon. Jeg synes det nesten ser ut som en brutalistisk kontorbygning fra etterkrigstiden, bare kledd i tre istedenfor betong. Jeg synes ikke designet ser ut til å ha tidløse kvaliteter og jeg synes heller ikke det gir den monumentale følelsen jeg ønsker meg av en sentralstasjon. Jeg er i tillegg skeptisk til såpass mye bruk av ubehandlet tre og jeg mener det burde være større variasjoner i fargebruken mellom byggene.

Arkitema Architects sin pressemelding om seieren.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 15. desember 2019 12:56
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

PKA Arkitekter har nå lagt ut en illustrasjon som viser det nye Stasjonsområdet fra et fugleperspektiv. PKA Arkitekter var en av samarbeidspartnerne bak vinnerutkastet for den nye sentralstasjonen i Trondheim som ble presentert i innlegget over.

Illustrasjonen ble funnet her på nettstedet til PKA Arkitekter.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 6. januar 2020 13:11
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Ifølge nettstedet Bygg.no har Bane Nor eiendom nå valgt selskapet Trym Bygg og Anlegg for byggingen av parkeringskjelleren under nye sentralstasjonen i Trondheim. Parkeringskjelleren er en del av reguleringsplanen for utbyggingen av stasjonsområdet og den vil være på rundt 6 000 kvadratmeter og vil ha plass til 200 biler. 

Bane Nor Eiendom og Trym Bygg og Anlegg vil nå gå inn i en utviklingsfase hvor prosjektet bearbeides og planlegges før endelig byggestart. Planen er å starte byggingen til høsten i år og at parkeringskjelleren skal stå klar til bruk ved utgangen av 2021.

Artikkel på Bygg.no.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 10. mars 2020 19:00
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det har blitt sendt inn en forespørsel om å avholde en forhåndskonferanse for det nye sentralstasjonsbygget, med ønske om å avklare enkelte spørsmål i forhold til reguleringsbestemmelsene før det sendes inn en søknad om rammetillatelse. 

Et spørsmålene handler om utkragingen på fasaden. Bygget, slik det er tegnet i vinnerforslaget, har en fasade som krages trappevis utover i høyden. Det medfører at fasaden går utenfor den regulerte byggegrensen, faktisk med 2,2 meter på det meste. I tillegg er det behov for å utvide bredden på fasadene til nord og sør sammenlignet med reguleringen. Stasjonsbygget er planlagt bygget over fundamenter som eksisterer i plattformene og fasaden må derfor tilpasses de. 

I forbindelse med forhåndskonferansen har det og blitt sendt inn noen nye illustrasjoner som gir oss et litt mindre glanset bilde av hvordan bygget er planlagt å bli:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 7. juli 2020 17:00
JohnK
(@johnk)
Bruker Registered

Må si jeg er litt skeptisk til å skulle bygge boliger her. Virker for meg som det vil gjøre det mye vanskeligere enn det hadde trengt om man skal gjøre nye endringer på sentralstasjonen i fremtiden.

SvarSitat
Publisert : 7. juli 2020 17:34
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@johnk Det er et poeng, men samtidig er det fortsatt ganske store arealer nord for stasjonen som kan brukes om det er ønskelig å utvide stasjonsområdet. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 7. juli 2020 18:32
KvikHalden
(@kvikhalden)
Bruker Registered

Er bare glad for å se et sporområde bli overbygget med byutvikling, er mange steder jeg skulle likt å se noe lignende, f.eks på nye Moss stasjon.

SvarSitat
Publisert : 7. juli 2020 23:39
Eric
 Eric
(@eric)
Bruker Registered

Politikerne i bygningsrådet sa tirsdag ja til at byggingen av Gryta parkeringskjeller ved Trondheim sentralstasjon kan starte.

Som nevt tidligere skal det bygges parkeringskjeller under Gryta. Den har blitt annonsert på nytt med endrede opplysninger. Planen innebærer at 200 nye parkeringsplasser skal etableres i en 5.500 kvadratmeter stor parkeringskjeller. Parkering i dag foregår hovedsaklig på taket av bussterminalen som skal rives da utbyggingen av det nye stasjonsbygget starter. Det er fortsatt Trym Bygg og Anlegg som er entreprenør, og prosjektet har en kostnadsramme på 190 millioner kroner. Prosjektet skal stå ferdig til høsten 2022.

Nedenfor er en mer detaljert illustrasjon av hvordan inn- og utkjøring blir, samt et kart over midlertidig trasé for buss og gange/sykkel. Området blir stengt for biltrafikk i byggeperioden. 

 

SvarSitat
Publisert : 29. september 2020 17:28
Fredrik gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@eric Beklager at det tok litt tid å godkjenne kommentaren din. For øvrig så tror jeg du nå er over grensen for at du trenger å få forhåndsgodkjent innleggene dine, så bruk dine nye privilegier med omhu! 😀 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 29. september 2020 19:30
Eric
 Eric
(@eric)
Bruker Registered

@fredrik Haster ikke å få innleggene mine godkjent, men det er flott å høre. 😊 

(finnes det forresten en måte å bytte profilbilde på? tok bare noe tilfeldig da jeg lagde brukeren)

SvarSitat
Publisert : 29. september 2020 20:33
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@eric Trykk på brukernavnet ditt -> bruker -> gå ned til avatar. Jeg tror det skal fungere. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 29. september 2020 21:17
Eric gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Noen illustrasjoner av hvordan Fosenkaia, Gryta og Havnepromenaden vil bli.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 27. mars 2021 15:23