Prosjekt | Posten M...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Trondheim Prosjekt | Posten Moderne og Nye Hjorten Teater

Mikael
(@mikael)
Bruker Registered

Reitaingruppen har lansert store planer for postgården i Trondheim Sentrum å skape en kunst- og teaterscenter med høy internasjonal kvalitet.Et kunstmuseum vil fylle det som tidligere var hovedpostkontoret i Trondheim og bak i Apotekerveita planlegges det åpning av et nytt teater.

"Nye Hjorten Teater og Posten Kunstmuseum skal ifølge pressemeldingen ha kvaliteter like fine som de eksklusive kvalitetene Britannia Hotel utstråler, og som frister til et kombinert besøk og ikke minst gjenbesøk."

Foreløpig åpning er planlagt i 2023.

Artikler:

Helt makeløst ambisjonsnivå
Arbeidet er i gang: Dette blir Trondheims Broadway

Førsteposten oppdateres

Sitat
Topic starter Publisert : 17. desember 2020 07:32
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Spennende planer, men jeg må si jeg er litt skeptisk til utformingen av det nye teaterbygget langs Apotekerveita. Jeg hadde håpet på noe som brøt mindre med stilen på det gamle posthuset. 

SvarSitat
Publisert : 17. desember 2020 13:33
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det har nå blitt sendt inn et komplett planforslag for prosjektet. I planforslaget åpnes det opp for to mulige bruk av farger på fasaden på det nye teaterbygget: Den ene er en rød fasade som illustrert over og det andre er en grønn fasade som henter inspirasjon fra det gamle postbygget. Intensjonen er å jobbe videre med fargebruken basert på tilbakemeldingene som blir gitt ved offentlig ettersyn. 

 Planforslaget er laget av Advansia og Gottlieb Paludan Architects.

Jeg synes det tetaterbygget ser ganske klumsete ut.

Fasadealternativer:

SvarSitat
Publisert : 10. april 2021 13:09
arntfu gitt lik
Alexander
(@alexander)
Bruker Registered

Minner litt om fasaden på Olavshallen og nybygget på Rosendal Teater. Glass og stål, rammet rundt av trebygg og eldre steinbygg. Selv ser jeg de sier det skal bli like pent som Britannia, men dette ser da ut til å være motsatt av hva de har gjort der. Britannia ble pusset opp med en klassisk fasade, dette bygget ser ut til å ha gått for et billig design og billigst mulig fasade. 

image
image
SvarSitat
Publisert : 29. juni 2021 16:14
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@alexander Velkommen til forumet! 🙂 

SvarSitat
Publisert : 29. juni 2021 16:47
Alexander
(@alexander)
Bruker Registered

@fredrik Takk-takk 🙂

SvarSitat
Publisert : 1. juli 2021 00:36
Eric
 Eric
(@eric)
Bruker Registered

Personlig liker jeg ikke den foreslåtte utformingen av det nye tilbygget og håper at de jobber litt mer med forslaget før det eventuelt godkjennes. Overgangen mellom det eksisterende og nye bygget er ikke gjort på en god måte og hele planen gir et veldig billig inntrykk. 

Planen minner veldig om et annet bygg som ligger kun 150m fra Nye Hjorten, og her vil jeg ikke si at det er veldig vellykket. 

image
image

Synes også at det er litt trist at de ikke pusser opp og tar i bruk bakgården til et bedre formål. Fasaden på baksiden av hovedpostkontoret er tross alt i veldig god stand.

image
SvarSitat
Publisert : 8. august 2021 17:14
jh og Fredrik likte
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@eric Jeg er veldig enig i begge punktene. 

SvarSitat
Publisert : 8. august 2021 18:54
Eric gitt lik